Frågor och svar om Ätstörningar

16 Oct 2010, 16:00 112
Tjej, 13 år
Question


jag är en tjej på 13 år som börjar få problem. jag har mycket ångest när jag äter och jag tränar flera gånger i veckan, när jag ser mig själv i spegeln ser jag en ful, tjock och äcklig människa. Jag har börjat äta så lite som möjligt dom senaste månaderna för att förlora så mycket vikt som möjligt. Jag är fortfarande tjock men mina vänner säger att jag är smal. Jag är det här anorexia?

Svar
Catherine Koff
Anorexi/Bulimi-kontakt

Hej tjejen!

Jag rekommenderar varmt att du söker hjälp för detta så snart som möjligt.
Se mina råd till till andra och kontakta antingen en ätstörningsenhet, en skolkurator eller någon på Bup, ungdomsmottagningen.
Då jag inte är en doktor kan jag inte uttala mig om diagnoser men jag kan mycket väl uttala mig om att det är en ätstörning och en sådan behöver man hjälp för att komma ur. Det är inte ditt fel att du drabbats men ditt ansvar att ta dig ur, ta den hjälp som tar dig till friskhet.

All värme och styrka på vägen!

Stor kram, Catherine

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar