Frågor och svar om Ätstörningar

16 Oct 2010, 17:00 152
Kille, 16 år
Question


Tjena, Jag vet inte vart jag ska börja, Jag kan börja säga som så här att mina ben är snea och jag vet inte varför, jag har kollat runt efter svar och sånt i minst 2 år nu och jag vet inte vad jag ska göra.. Jag fråga en kille idag och han sa att dom kallade det Bow legged i amerika, Mina lår går inåt och möts med knäna, sen från vaden och neråt går det utåt.. och mina fötter ser ut som kalle anka fötter, låter nog roligt men vissa dagar vill jag bara dö, Jag har fått sånt otroligt dåligt självförtroende pga detta, Snälla hjälp mig.. hur ska jag göra..?.. Kan jag få din hotmail eller något så jag kan skicka bild.. Har verkligen panik :( Vill snart inte gå ut mera, Och jag glömde säga att jag är underviktig som bara den, jag är 177 cm lång och väger endast 54 kilo.. Jag vet inte vad jag ska ta mig till längre... Orkar inte mera snart :(

Svar
Catherine Koff
Anorexi/Bulimi-kontakt

Hej fina killen!

Jag hör att du har det jättejobbigt med detta.
Jag är inte så insatt när det gäller annat kroppsligt än ätstörningar så jag råder dig att söka hjälp av en läkare angående benen om du inte redan gjort det så du får klara besked och så att du inte går runt med en fysisk åkomma som påverkar ryggen osv. Be om hjälp av nån närstående om du behöver stöd.

Om det är så att det inte är en fysisk åkomma som behöver behandlas så måste du börja jobba med självkänslan. Du kan nämligen påverka din inställning till din kropp och ditt utseende. Det framgår av din text att du är underviktig men inte om det är så att du avsiktligt inte äter eller om du helt enkelt är en smal kille av naturen. Om det är så att du medvetet avstår ifrån mat så behöver du söka hjälp hos en ätstörningsenhet (läs mer på http://www.abkontakt.se).
Om det är så att du inte medvetet påverkar din vikt så rekommenderar jag ändå varmt att du börjar i terapi så att du kan bygga upp självkänslan som jag hör är väldigt låg i dagsläget. En terapeut kan du hitta hos tex ungdomsmottagningen, genom skolan eller hos Bup (barn och ungdomspsyk, remiss ifrån läkare behövs då)

Du måste ta hjälp så att du inser att du är värdefull och tillräcklig oavsett hur dina ben är skapta! Du kan ta dig ur den här ångestbubblan med stöd och hjälp så gör det. Du är värd det!!

All värme och styrka på vägen! Stor kram, Catherine

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar