Frågor och svar om piercing och tatueringar

27 Oct 2010, 15:00 188
Annat, 0 år
Question


hej. jag ska ta hål i naveln snart. men jag hörde att det gick en influensa snart typ? är det farligt att ta hål i naveln då?
och, är det farligt att ta hål i naveln? kan man få allvarliga skador/ärr eller något? typ magsjuka och annat äckligt... ? fast frågan är egentligen : kan man ta hål i naveln fast det går en influensa ?

Svar
Helena Meyer
Föreningen Tilia

Hej,

att det går influensa är inget hinder för en navelpiercing, men om du tror att du kommer att bli smittad så ska du inte pierca dig just då. När man är sjuk läker piercingen sämre.

Man kan inte få skador om man går till en duktig piercare som vet vad han/hon gör. Du är 13 år och är lite för ung för en piercing i naveln. Vänta tills du är 15 år.

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Ställ en egen fråga till mig

Visa mina övriga svar