Frågor och svar om Ätstörningar

4 Nov 2010, 22:00 116
Annat, 0 år
Question


hejsan, Jag har nog inte fattat innan att jag har problem med maten och min självkänsla för jag har alltid tänkt att sånt inte händer mig men för att göra en lång historia kort, Jag tränar 14 gånger i veckan ca 1-1 1/2 timme varje gång. Själv tycker jag att detta är för lite även om jag hör hur mycket det låter men jag vill verkligen gå ner i vikt för just nu mår jag inte bra i hur jag ser ut. Jag kan vara utan mat en hel dag utan att det är något konstigt och då ändå träna 2 gånger eller fler under dagen, och ifall jag äter något onyttigt som en glass eller godis får jag så dåligt sammvete att jag inte kan äta på jätte länge.. Jag började gymnasiet detta året på en danslinje då vi tränar dans 3 gånger i veckan i skolan också sen jag började där för ca 2 månader sen så har jag gått ner åtta kilo, men mår fortfarande inte bra i min vikt. jag väger just nu 62 kilo och är lite längre än 1.65. Jag förstår ju själv att det jag håller på med inte är bra för min hälsa, jag är så trött varje dag att jag inte klarar av skolan pågrund av min hårda träning.. min fråga är vad jag ska göra för att bli av med detta och må bra igen, jag vill bli mitt gamla jag som är pigg och glad.
tack så jätte mycket på förhand!

Svar
Catherine Koff
Anorexi/Bulimi-kontakt

Hej fina du!

Du behöver ta tag i detta genast annars riskerar du att bli väldigt sjuk och då kan jag lova dig att det inte blir på tal om att dansa under många år. Jag vill absolut inte skrämma dig genom att säga så men är det så att du fortsätter och fastnar i en ätstörning, en träningshets så kommer till slut någon att gå in och bryta denna antingen skolan eller andra vuxna närståenden.
Jag rekommenderar varmt att du tar kontakt med exempelvis en kurator. En sådan hittar du antingen på skolan eller ungdomsmottagningen.
Gör detta snarast och gå till bottnen med varför du känner dig tvungen att agera på det här sätter för att känna att du duger. Du är värd oavsett om du tränar eller inte. Om du äter godis varje dag. Du är värd så mycket mer och behöver komma till insikt med detta. Du klarar detta!

All värme och styrka på vägen!

Stor kram, Catherine

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar