Frågor och svar om kärleksrelationer

5 Nov 2010, 11:00 132
Annat, 0 år
Question


Hallå! Jag har ett problem, jag är 16år och har ett förhållande med en underbar tjej som är 17.

Men det har blivit ett problem!
Vi hade det underbart i början och liknande, men efter att jag sagt väldigt dumma saker och t.om gett henne en bitchslap (Eftersom jag förlorade i ett spel och är dålig förlorare och hon Retade mig, Det slog bra snett i huvudet! Det var inte meningen)
Så hon glömmer aldrig den gången!
Och jag har också förändrats, till en person som inte tänker mig för vad jag säger. Så hon har börjat ledsa efter att jag sårat henne några gånger.
Och nu så har hon tappat känslorna för mig.. Och vet inte om hon kan lita på mig, eller vad hon tycker om mig längre.

Och jag vet inte hur jag ska kunna få tillbaka min tillit, Synda mina straff och få henne att förstå att den gamla jag fortfarande finns kvar?
Hur ska jag kunna förklara för henne att jag verkligen bryr mig om henne och verkligen inte vill henne något ont?

Svar
Anders Hedman
Präst / Kristendom

Hej!

Om jag har förstått det rätt så har du slagit henne och sagt flera dumma, elaka saker till henne. Vad tycker du om en kompis som ger dig stryk, säger riktigt elaka saker till dig och sedan är lite snäll då och då för att han inte ska förlora dig som kompis? Kommer det att funka?

Jag tror att du behöver någon slags ventil. Du kan inte låta dina aggresiva känslor gå ut över din tjej. Det som du har gjort kan inte göras ogjort. Du kan be om förlåtelse. Men om du sedan är elak igen så kan hon inte lita på förlåtelsen.

Det krävs att du ordentligt tar tag i ditt liv och bestämmer dig för vem du vill vara. Du skulle kanske behöva ha en vettig vuxen som du kunde tala ut med då och då. Kolla runt i ditt liv, finns det någon där? Skulle du kunna prata med en kurator eller kanske få prata ut med en präst några gånger. Att prata med en präst är alltid gratis och man måste inte tala om tror. Har du eller någon kompis någon kontakt med kyrkan där du bor. Kom ihåg att prästen har tystnadsplikt och aldrig får berätta vidare vad du har sagt.

Du behöver nog också tänka igenom vad kärlek är för dig. Ni kanske kan prata om det tillsammans. Vad är kärlek för dig? Det är en jättestor och svår fråga. Och om du vågar öppna dig och sätta ord på känslor så kanske det kan hjälpa dig från att göra sånt som du inte vill.

Hälsningar
Anders Hedman

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar