Frågor och svar om självmisshandel

9 Nov 2010, 15:00 128
Annat, 0 år
Question


Hej jag har mått dåligt en hel del i mitt liv och för inte så länge sen började jag även att skada mig först av misstag men sen fick jag för mig att de kändes bra hade aldrig tyckt om ideen med att skära sig så jag började att slå nävarna blodiga mot saker i stället eller slå huvudet mot något hårt en gång lyckades jag nästan svimma eller få hjärnskakning men blev stoppad...

Jag kanske vet vad mina deppritioner beror på men varför skadar man sig själv och hur tar man sig ur de eller hur lyckas man i alla fall att låta bli att skada sig när man mår skit dåligt?

Svar
Helena Meyer
Föreningen Tilia

Hej,

det låter som att du har det tufft och jobbigt just nu. Som du mår ska man inte behöva må, och det finns bra hjälp.

Att skada sig själv kan vara ett sätt att slippa ångest för en liten stund. Tyvärr kommer ångesten oftast tillbaka igen, och då kan man må ännu sämre.

Om du vill kan du lägga till mig på msn; [email protected] så kan vi prata mer.

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Ställ en egen fråga till mig

Visa mina övriga svar