Frågor och svar om kompisrelationer

20 Nov 2010, 12:00 224
Annat, 0 år
Question


Hej, jag är en kille på 20 år och jag har lite problem som jag vill prata om.

Jag gick ut gymnasiet för ett år sen och har inte så mycket att göra på dagarna förutom att promenera eller sitta vid datorn. Det händer inte alls ofta att jag pratar med någon, jag mår dåligt psykiskt dåligt för att jag inte har umgänge. Det har jag inte haft på riktigt länge, det är bara nästan på fredagar som jag är med i Kyrkans ungdom och då kan det kännas lite bättre, men jag vill att jag ska må bra varje dag. Jag har märkt att om jag får mer umgänge mår jag genast mycket bättre.

Jag har svårt att ta kontakt med människor, jag vet inte vilka sidor det finns där man kan sätta ut kontaktannonser eller liknande.

Jag söker jobb också men hittar inget och desamma gäller med skolor. Det är fullt överallt så man kommer inte in.

Sen är det en annan sak jag mår dåligt av, jag har blivit tunnhårig, jag har långt hår, men det syns ingen flint eller nåt sånt, men jag känner att håret är tunt, innan var det mycket tjockt, men jag vet inte om det är depressionen och medicinerna som Citalopram som jag tagit som gjort att jag tappat hår eller om det kommer från min pappa eller om jag färgade håret ljusbrunare en gång och fortsatte platta håret varenda dag i flera veckor. jag känner att jag är ju så ung och att jag borde bli äldre innan det skulle hända.

Skulle må bra om ni svarade.

Svar
Björn Hultman
Antimobbningsföreläsare

jag förstår absolut din svåra situation. Ensamhet är riktigt jobbigt. Det gäller att hitta dom fina stunderna då man faktiskt mår bättre och som du berättar har du ju kyrkans ungdom en gång i veckan. Jag skulle råda dig att testa någon idrott eller scouterna där man hela tiden träffar nya människor. En bra grej också är att försöka hitta internetvänner, som sedan utvecklas till bättre relation då man börjar umgås och ha skoj tillsammans. Man får inte vara rädd för att misslyckas med en kontakt, alla passar ju inte alla, så det tar lite tid att hitta en person som känns rätt.

Man måste även utsätta sig för saker man tycker är jobbiga i tex olika sociala sammanhang. Försök hitta något mer som gör dig glad, som du brinner för helt enkelt. Det finns ju även ideellt arbete man kan börja med, bara för att ha något att göra.

När det gäller ditt hår problem, kan jag inte svara på, så kolla vad en doktor/läkare säger om det. Det ska ju stå biverkningar på medicinpaketet om det skulle vara något sådant.

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar