Frågor och svar om utomlands

13 Jan 2001, 00:00 1651
Svar

Ja det kan man, man behöver inte söka till gymnasiet med detsamma efter åk 9. Någon enstaka ungdom kan hitta ett jobb, någon kanske läser utomlands, men de flesta som inte sökt till gymnasiet, eller inte kommit in på något program, går på det Individuella programmet.

Hur det Individuella programmet är upplagt i din kommun, får du reda på av din studie- och yrkesvägledare. Du ska självklart inte bara vara hemma och ta det lugnt. Det är viktigt att om man tar ett sabbatsår innan gymnasiet, att man tänkt igenom det ordentligt och talat med sina föräldrar, studie- och yrkesvägledare eller någon annan vuxen så att det året ändå blir något bra, då du lär dig andra saker än vad du kanske inte tror dig skulle lära dig i skolan.

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar