Frågor och svar om mobbning

20 Nov 2010, 13:00 158
Annat, 0 år
Question


Kan ni hjälpa mig, det började med att jag blev moobad i hela 2:an och upp till 5:an sen gick det bara utför skolan går åt [b]***[/b] och alla snackar skit bakom ryggen på mighar hört ord som:fetto,bög,cp skadad o.s.v,jag har bara 2 kompisar.

jag har varit självmordsbnägen i typ 2 år nu och jag vill stärka mitt självförtroende genom att gå på gym eller träna men jag får inte för mina föräldrar.

om jag skulle bli medlem på facebook,msn eller nå't skulle jag bli mobbad där också.

detta har jag inte berättat för mina föräldrar eller kompisar,vet inte varför.
P.S JAG ÄR MED I MSN MEN JAG BLIR TRAKASSERAD ÄNDÅ MEN JAG VILL PRATA MED MINA KOMPISAR

SNÄLLA HJÄLP MIG!

Svar
Björn Hultman
Antimobbningsföreläsare

Jag hade själv samma problem när jag var yngre. Det du är utsatt för är ju både internetmobbning och verbal mobbning och det har skolan en skyldighet till att göra något åt. Du bör ju försöka prata med dina föräldrar, dom har rätt att få veta om sitt eget barn far illa, de vill ju bara hjälpa och skydda dig. Du får inte skämmas över att du är utsatt för detta, för det är inte ditt eget fel till att det blivit så.

Vågar du inte prata öga mot öga till föräldrarna, så skriv ett brev, det är lättare att skriva än att prata om problemet. Försök även hitta någon vän du känner trygghet hos, som kan de dig bra stöd och som kan göra dig glad så du uppskattar mer i livet. Att ha allt inom sig förvärrar bara hela situationen och blir mer destruktivt till slut. Så för att någon överhuvudtaget ska kunna hjälpa dej, måste du berätta.. Kom också ihåg att det inte är ditt fel till att dom kränker dig! Jag tycker även du ska direkt blockera dom personerna som kränker dig på nätet och även anmäla detta till webansvariga på sajten.

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Ställ en egen fråga till mig

Visa mina övriga svar