Frågor och svar om mobbning

21 Nov 2010, 22:00 152
Tjej, 18 år
Question


Hej jag är en tjej som mår psycist dåligt. Jag har extremt dåligt självförtroende folk hackar på mig som inte ens känner mig och kallar mig elaka saker pga hur jag ser ut. Jag har nämligen än killig stil och jag tycker om den stilen jag har aldrig tänkt på riskerna med det. Jag har fått höra att det går rykten om mig och att folk har pratat dåligt om mig och det får mig att säcka ihop. Och inte bara det jag har det svårt hemma också med min pappa jag hatar honom bokstavligen han kallar mig en massa elaka saker och kan bli våldsam ibland blir jag riktigt rädd för honom. Jag vet inte vad jag ska göra jag är så osäker och rädd och svag person att jag behöver nästan hjälp. Jag klarar inte av att folk som jag inte ens känner går och pratar om mig och jag känner mig mobbad och så fort jag går till skolan känns det som att jag är en parasit bland massa människor som skrattar åt mig.

Svar
Björn Hultman
Antimobbningsföreläsare

Det är viktigt att du faktiskt pratar med någon personal på skola, så de vet om detta problem. De har nämligen en skyldighet att hjälpa dig i denna situation. Alla skolor ska ha en likabehandlingsplan som ska stå tydligt vad man gör åt sådana fall. Hur är det med din mamma då, om nu pappa inte funkar att kommunicera med? Försök tala om det för henne. Har du någon vän du kan stötta dig emot, som kanske kan hjälpa?

Tänk på att alla har rätt till att få vara den man är, alla har rätt till att bli lika behandlad oavsett hur man ser ut! Det viktigaste är att du faktiskt pratar med någon närstående om detta problem, för att hålla det inom sig är enormt dumt då det bara blir mer destruktivt.

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Ställ en egen fråga till mig

Visa mina övriga svar