Frågor och svar om depression

23 Nov 2010, 08:00 160
Annat, 0 år
Question


Hej. Det är såhär att jag känner mig ofta deprimerad och värdelös och andra dagar känns allt jättebra. Det påverkar min familj också och dem förstår inte vad som händer med mig. Jag har gjort ett test på ngn psykologsida om Borderline och jag fick 22 av 30 och det oroar mej lite.
Kan du hjälpa mej?

Svar
Björn Hultman
Antimobbningsföreläsare

Att du skulle ha Bordeline krävs en hel del punkter att ha först. Det handlar bla om att man antingen bara ser i svart eller vitt, att man har svårt för empati för människor, att man skadar sig, är slösaktig av olika slag tex pengar och har svårt att planera, att man ibland inte känner några känslor alls.

Jag råder dig att gå till en läkare och höra vad det kan vara. Jag skulle tro att det är en vanlig depression. Det är ju svårt såhär via mail också att avgöra. Vet inte dina föräldrar om något, bör du ju säga de till dom så de kan finnas som rätt stöd!

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Ställ en egen fråga till mig

Visa mina övriga svar