Frågor och svar om bråk

26 Nov 2010, 19:00 191
Kille, 16 år
Question


Hejsan, jag är 16 år och bor i en liten stad, jag har problem hemma, jag orkar inte med mina föräldrar längre och jag börjar hata dom, jag menar allvar när jag säger det jag njuter av när dom har gjort sig illa eller något, mina föräldrar tjaffsar 6-10 gånger om dagen och det är skrik hela tiden, och det är bråk verenda dag, jag kan inte ta hem folk till mig för då får jag skämmas så inåt helve..... Vad ska jag göra? Jag vill flytta men vill fortfarande bo i samma stad för jag går i skolan och det går väldigt bra för mig och jag har mina närmaste vänner och flickvänn här, jag vill ha en studielägenhet eller något liknande innan jag börjar använda våld, eller värre.... Vad ska jag göra? hjälp mig

Svar
Björn Hultman
Antimobbningsföreläsare

Jag tycker du ska ta kontakt med socialtjänsten, de kan fixa boende och ta hand om dig på något sätt. För så länge föräldrarna inte kan ta hand om dig, så länge du är under 18 så kan soc kopplas in. Jag skulle också rekommendera att kontakta BUP. Våld löser ju ingenting. Du kanske har någon vän du kan bo tillfälligt hos, eller släkting? Du ska inte behöva bo var hos föräldrarna i det läget.

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Ställ en egen fråga till mig

Visa mina övriga svar