Frågor och svar om Ätstörningar

29 Nov 2010, 21:00 130
Tjej, 15 år
Question


Hej! det är såhär att jag mår inte speciellt bra. Vikten,maten styr mitt liv just nu. visar vågen på en förhög siffra får jag mycket ångest.är 1.61 o väger just nú 54 kilo. vilket jag tycker är alldeles för mycke. vet inte riktigt vad jag ska göra. Känner mig äcklig pågrund av min vikt. Så nu äter jag en gång om dan, tränar så mycke jag orkar...

Svar
Catherine Koff
Anorexi/Bulimi-kontakt

Hej fina du!

Det är inte alls för mycket utan sitter bara i ditt huvud. Du behöver få hjälp med detta så att du kan bli frisk i tanken om dig själv igen.
Berätta för någon vuxen, tex mamma och pappa så att dom kan hjälpa dig vidare.
Skolkurator eller skolsköterska kan hjälpa er i denna fråga. Känn efter om du tror att det skulle räcka med att tala med tex en skolkurator. Om du känner att det stödet inte skulle räcka för att komma till bukt med tankarna så kikar du på ätstörningsenheterna som ligger på http://www.abkontakt.se. Jag vet att det kan vara läskigt att erkänna och att känslor som "Jag är inte smal nog att söka hjälp. Jag är inte sjuk nog.." Men det är så att det är egentligen helt oviktigt vad man väger eftersom en ätstörning handlar om tankar och känslor (de allra flesta med en ätstörning är helt normalviktiga). Ta modet till dig, berätta och du kommer slippa flera års lidande till.

Lovar dig att du inte kommer ångra dig när du slipper hela ditt liv halvt som nu med alla dessa jobbiga tankar, handlingar och känslor.

All värme och styrka!

Stor kram, Catherine

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar