Frågor och svar om utomlands

13 Jan 2001, 00:00 336
Annat, 0 år
Question
Svar

Ja, det finns flera arrangörer som organiserar utbytesår. Det du ska tänka på är att vara ute i god tid innan du tänkt dig resa, så du kan kolla upp olika saker runt ett sånt här år. Ansökan behandlas efter hand som de kommer in, men måste vara inne ca 6 månader före tänkt avresa. Datum är olika för olika arrangörer, så det är viktigt att kolla.

En annan sak är ju också att se hur mycket det kostar. 40.000:- - 55.000:- är de uppgifter som gäller nu, januari 2001, och om man kan söka bidrag till det. Det är vanligt att elever åker utomlands ett år under sin gymnasietid. Och det blir allt vanligare och allt viktigare att skaffa sig kunskaper om andra länder och att kunna ett annat språk.

En vistelse utomlands under sin gymnasietid är något jag rekommenderar många ungdomar att göra. Men även senare i livet kan man ta ett studieår utomlands, så det är inte kört bara för att man slutar gymnasiet.

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar