Frågor och svar om kärleksrelationer

9 Dec 2010, 21:00 120
Tjej, 12 år
Question


jag gillar en kille och han gillar mig så vän bara och jag ha strulat me honom ganska många gånger men sen ha han strulat me min bästavän baka mitt rg och sen får jag höra att hatar mig men jag är inte hundra på att han hatar mig men jag älskar han och att han bara tycker att jag är ful och min kompis som han gillar vet att jag älskar honom men hon bryr sig inte eller hon säger bara jag hatar honom men fast hon int gör de och alla säger att jag ska skita i honom men det går inte det tycker jag att de e skit jobbig

Svar
Catherine Koff
Anorexi/Bulimi-kontakt

Hej fina du!

Jag vet, ibland är kärleken jättekämpig!
Frågan jag tycker du ska ställa dig är. Vill du ha en pojkvän som håller på så där? Som bara strular runt? Visst du kan fortsätta och kommer säkert kunna strula med honom igen men är det verkligen det du vill ha? Jag tror att du längtar efter Riktig Kärlek.
Saken är så här. När man blivit kär i någon så tar det tid att läka, att kunna komma över det. Du får vara ledsen och arg men du får fasen inte tappa din självrespekt. Varför ska du klanka ner på dig själv som du gör nu? Finns det Någonting som blir bättre av att du tänker så om dig själv? Underlättar det den här redan jobbiga situationen? Inte eller hur?
Tillåt dig att känna känslor men fastna inte i nån felaktig känsla om att du skulle vara mindre värd, vara ful osv. Peppa dig själv, det vinner du Allt på och kommer läka snabbare.

När det gäller din kompis. Va ärlig. Det blir svårt för henne att veta om det är tillåtet att strula med honom när du inte säger som det är.
Fråga henne om hon kan strunta i att strula med honom med tanke på att du har kärlekskänslor för honom än så länge.

Du är värd, hör du det? Så jäkla mycket mer!!

Största kramen, Catherine

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar