Frågor och svar om Ätstörningar

9 Dec 2010, 21:00 118
Annat, 0 år
Question


hej, jag är en tjej som är 14år. För ett tag sen slutade jag nästan äta helt, varje gång jag åt mådde jag jätte illa och det känndes som jag skulle spy. men det gjorde jag aldrig. jag gick ner i vikten också, kan det ha varit bullemi? enda sen jag var liten har jag tyckt jag var tjock. men inte fören nu har jag insett att jag faktiskt är smal. men jag kom över det och nu äter jag som en vanlig person gör. jag väger ca xxkg och är ca 172cm lång. Är det för lite eller för mycket ?

Svar
Catherine Koff
Anorexi/Bulimi-kontakt

Hej fina tjejen!

I dagsläget är du väldigt underviktig. Du skulle gärna väga runt 67-70 kg.
Jag rekommenderar varmt att du tar hjälp för dina tankar, känslor och handlingar kring ditt ätande och din psykiska hälsa.
En ätstörning, oavsett om det är anorexi, bulimi, UNS, BED så är det en sjukdom. En sjukdom som man behöver få hjälp att komma ur.
Samla mod och berätta för någon vuxen närstående. Kika gärna på abkontakt.se, på alla ätstörningsenheter och ta kontakt med en i din närhet.
En hel del får lite panik när jag säger att man måste berätta för någon vuxen, tex en förälder. Är det så, berätta först för något syskon eller någon vän och ta stöd därifrån. Kanske kan denne sitta med när du pratar med dina föräldrar? Ibland har föräldrar frågor om vad en ätstörning verkligen innebär. Då kan de ringa till ABK´s lokalavdelningar så kan vi hjälpa er allihop.
Du fixar det här. Kom ihåg att du är värdefull och har all rätt till vård så att du kan få bli frisk!

Du kommer aldrig ångra dig den dagen du är lycklig, frisk och har kontroll på livet igen!

All värme och styrka!

Stor varm kram, Catherine

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar