Frågor och svar om Ätstörningar

16 Dec 2010, 11:00 89
Tjej, 15 år
Question


En av mina bästa kompisar har anorexia och jag har sagt till henne att hon måste börja äta för hon kommer hamna på sjukhus, men hon säger bara typ "hellre det än att vara tjock". Vet inte vad jag ska göra, vill verkligen inte att det ska hända henne något.

Svar
Catherine Koff
Anorexi/Bulimi-kontakt

Hej fina du!

Jag förstår din oro. Om det är så att hon inte har fått hjälp så peppa henne gärna på att söka det. Alla ätstörningsenheter ligger på http://www.abkontakt.se
Kom ihåg att det här är en sjukdom och att du inte kan göra mer än att peppa och stödja henne. Hon måste vilja ta hjälp själv för att det ska fungera.
Kom ihåg att du i din tur tar stöd av omgivningen om du känner att det blir för tungt. Det är rent ut sagt skitjobbigt att se någon man älskar må så dåligt.

Jag hoppas att det löser sig! Kom ihåg att det går att bli helt frisk igen.

All värme och styrka till er båda!

Stor kram, Catherine

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar