Frågor och svar om menstruation

16 Dec 2010, 14:00 148
Annat, 0 år
Question


hej , asso jag är en tjej på 12 år , o jag fick mens nu i november , exakt: 7 november .
o jag fick normalt mycket om det räcker o förklara så , men så liksom hade jag det i undefär 8-9 dagar , sedan försvann den , o kom tillbaka efter en , två dagar , o nu så har jag alltid lite blod i trosorna , eller i detta fall trosskyddet , o jag vill liksom inte ha mens året runt , varför blir det så ?
vill gärna ha ett svar , så fort som möjligt , vet inte så mycket eftersom jag fick det nyss , är lite orolig eller hur man säger .
så som sagt , varför slutar det inte ?

Svar
Helena Meyer
Föreningen Tilia

Hej,

det är vanligt att mensen är oregelbunden i början, men man ska inte blöda hela tiden. Det enklaste är om du kontaktar din ungdomsmottagning och pratar med personalen där. Det är inget farligt och det finns hjälp att få.

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Ställ en egen fråga till mig

Visa mina övriga svar