Frågor och svar om Ätstörningar

16 Dec 2010, 16:00 109
Annat, 0 år
Question


Hej!
jag är snart 14 år, jag är 166 cm lång och väger 49 kg. Jag vet att det är normalt och jag är stolt över det. Men varje gång jag äter/dricker någonting så blir jag så himlans svullen om magen. Därför äter jag så lite som möjligt för att slippa det. vad ska jag göra för att äta normalt och även känna mig smal?
kram.

Svar
Catherine Koff
Anorexi/Bulimi-kontakt

Hej fina du!

Vi ska försöka reda ut begreppen lite.
Är det så att du blir mer vad jag kallar mätt-mage? Vår mage är rundad just för att vi ska få i oss föda och när vi får det så blir den naturligt rundad en stund.
Men om det är så att du känner att det liksom är svullet mer än mätt så tycker jag att du ska höra med doktorn. Allra helst om du har andra problem med magen också som att du kan få ont i magen, massa jobbigt gaser osv. Då kan det röra sig om allergi eller liknande.

Om det är så att du inte har det jag beskriver ovan så är det istället tankarna du ska jobba med. Vår kropp ser ut så, så sluta motarbeta den för du kommer aldrig vinna om det inte är på bekostnad av att du ska lida i ett helt liv.
Läs gärna "Du äger" av Mia Törnblom i så fall. Bra bok om självkänsla, synen på vår egen kropp mm.

Stor kram, Catherine

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar