Frågor och svar om flytningar och svamp

17 Dec 2010, 20:00 3255
Annat, 0 år
Question


Hej,
jag vet inte om jag har ett problem eller inte.
Ibland har jag väldigt kraftiga vita flytningar (måste byta trosor) och de luktar inget! Detta har pågått i några år. min senaste gynundersökning var för ca 3 år sedan och sen dess har jag haft ett seriöst förhållande. Jag bor utomlands och har inte tillgång till svenskvård.
Borde jag vara orolig?

Svar

Hej!

Flytningar är normalt hos kvinnor i alla åldrar och kan variera i mängd.
Vanligen är flytningen genomskinlig/ vitaktig och lite seg till konsistensen och saknar lukt. Mängden ökar ofta vid ägglossning och före menstruation.
Du beskriver att flytningen inte luktar något vilket är ett bra tecken. Har du lika mycket flytningar hela månaden? När flytningarna är missfärgade eller luktar illa så bör man kontakta en läkare eller gynekolog eftersom det kan vara ett tecken på en obalans i underlivet eller en infektion. Om du anser att dina flytningarna ökat ovanligt mycket och att det besvärar dig eller om du har andra symtom från underlivet så bör du kontakta en läkare där du bor.

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar