Frågor och svar om knottror

20 Dec 2010, 14:00 2663
Kille, 18 år
Question


Hej. Jag har fått utslag eller prickar på ollonet, dessa prickar kliar/svider eller gör INTE ont. Utan dom bara är där och gör en irriterad... Jag själv tror att det kan vara svamp och just nu prövar jag att behandla det med pevaryl. Allt började med efter jag hade haft sex under penicellin, då jag först märkte att jag hade dessa prickar. Till en börjar hade jag bara ett fåtal prickar som försvann efter ca. 5 dagar. Nu ungefär en månad senare har dom kommit tillbaka och nu är det betydligt fler, men som inte gör ont eller liknande. Det ser mer irriterat ut än förra gången med tanke på att det är fler prickar och mer röda "utslag" Har ni någon aning om vad detta kan vara? Bör jag vara orolig? Tack!

Svar
Helena Meyer
Nätvandrare, Fryshuset

Hej,

Innan man själv börjar experimentera med olika salvor så är det bra att gå till en läkare och kolla upp vad det är.

Jag tycker att du ska ta kontakt med din vårdcentral eller ungdomsmottagning för en undersökning. Det är inget farligt, och där kan du få råd om vad du kan göra och ett svar på vad det är.

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Ställ en egen fråga till mig

Visa mina övriga svar