Frågor och svar om allmänt om hudsjukdomar

25 Dec 2010, 17:00 148
Annat, 0 år
Question


Konstig fråga.
Svettas väldigt mycket , och är inte så trevligt. Använder deo men hjälper inte!
Duschar varje dag.

Vad ska jag göra? Varför är de så?

Svar

Hej! Jag förstår att du tycker det är jobbigt att svettas. Men att svettas är kroppens sätt att hålla en bra temperatur. Ibland svettas man mer än tex. vid fysisk ansträngning, värme, stress, eller för att man har en infektion. I puberteten är det också vanligt att man svettas lite mer men detta brukar avta med åren. Jag ser att du är 16år gammal och i den åldern händer det mycket i kroppen som kan göra att du svettas lite extra mycket.

Många blir hjälpta av deodoranter och antiperspiranter med extra stark effekt som säljs på apotek. Antiperspiranter minskar svettutsöndringen.

Om man svettas så mycket att man känner sig hämmad i vardagslivet och antiperspiranter inte hjälper eller om man har kraftiga svettningar ihop med symtom som trötthet, hjärtklappning och viktminskning så ska man söka vård på sin vårdcentral.

Hoppas att du är nöjd med svaret.
Hälsningar Sandra

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar