Frågor och svar om allmänt

25 Dec 2010, 18:00 85
Tjej, 19 år
Question


Anser du att det är värt att börja på subutex-program efter ett långt och intensivt opioid/opiat missbruk? Kan man någonsin trappa ut subutexen så man kan leva ett normalt liv igen?

Svar

Hej! Jag hör att du har funderingar kring behandling med subutex mot opiatmissbruk.

Subutex binder till opiatreceptorer i hjärnan och minskar avvänjningssymptom vid opioidberoende. Subutex minskar även begäret efter opioider.Dosen bestämmer läkaren som anpassar den individuellt för dig. Under din behandling kan läkaren justera dosen beroende på hur du svarar på behandlingen. Det är viktigt att veta att Subutex är en del av ett medicinskt, socialt och psykologiskt behandlingsprogram för patienter som är beroende av narkotika. Subutex tillsammans med ett socialt och psykologiskt stöd kommer att hjälpa dig att få ett drogfritt och normalt liv!Jag önskar dig lycka till! Glöm aldrig att människor klarar mycket mer än de till en början tror är möjligt.

Hälsningar Sandra :)

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar