Frågor och svar om bulimi

27 Dec 2010, 23:00 525
Annat, 0 år
Question


Hej S! :)
Jag tänker att du kanske är den rätta att fråga...
Det är så att jag länge ( 5-6 år ) har lidit av ätstörningar. Både Anorexi och Bulimi.
Av Anorexi känner man ju självklart hur kroppen bryts ner.
Men... av bulimin är det så annorlunda.
De senste året av bulimin som jag haft i 3 år så har jag fått jätttee kraftiga kramper och får blodtrycksfall istortsätt hela tiden verkligen.
När jag får kramperna så kan jag stå upp samtidigt som det börjar snurra och hör ingenting men ser brusigt hur mina armar och ben börjar skaka jätte mycket. Armarna kan skaka och flyga" över hunudet. Det är som att jag blir en marrionettdocka och någon drar och skakar upp mina armar. Jag ser bara i nån sekund sedan svimmar jag.
Meeeen det som känns sissodär okul är att ibland när jag vaknar kan jag vakna upp på andra sidan rummet, och absolut inte ha något minne av att jag gick diot elr något.
Nu efter jag gör av mig med maten så mår jag jätte dåligt och blir jätte snurrig! och mår jätte konstigt i ca en timme efter det. Vad kan det vara?
jag har extrem hög puls hela tiden, blodtrycket är jätte högt en period och medicenering övervägs men sedan nässta så är det jätte lågt.
Det jag undrar är att om dessa "anfall" kan vara annat än blodtrycksfall++.??
Jag är normalviktig nu men gör mig av med maten och är påväg ner i vikt nu igen.
Hoppas verkligen på svar! skulle vara guld värt!!!
Tack på förhand!
Massa Kramar från en orolig tjej! <3

Svar

Hej "orolig tjej"!

Jag förstår på ditt mail att du känner oro över de symtom du beskriver som är bland annat en hög puls och svimningar. Jag kan även utläsa att du nu är på väg ner i vikt igen och jag tycker att du skall ta dina symtom på allvar. Du skriver att du haft ätstörningar i 5-6år. Det är en lång tid och jag undrar om du fått eller sökt någon hjälp för dina ätstörningar?

Om det är blodtrycksfall eller något annat du drabbas av kan jag inte svara på. Men att ha ätstörningar skadar kroppen på många sätt som du kanske känner till? Vid bulimi får man ofta magproblem och näringsbrist som kan ge bland annat menstruationsrubbningar och håravfall. Kroppen blir svag. Njurarna kan också ta skada och man kan drabbas av hjärtrubbningar. Ofta rubbas salt och vätskebalansen i kroppen och man kan uppleva kraftig hjärtklappning och kramper.

Du har levt med din ätstörning i många år och då kan steget till att söka hjälp kännas tungt och långt borta. Tankarna kring den ultimata vikten tar lätt över. Jag råder dig att lyssna till din kropp! Jag tycker att det är jättebra att du nu genom att skriva till mig uppmärksammat dina symtom och tar dem på allvar.Dina symtom är antagligen ett sätt för din kropp och dina organ att säga ifrån. Men dina symtom tex. din höga puls kan även bero på andra sjukdomar tillexempel en överfunktion i sköldkörteln. Mitt råd är att du kontaktar din skolsköterska, din ungdomsmottagning eller din vårdcentral snarast och beskriver dina symtom!

Var rädd om dig! Du är värdefull!

Hälsningar Sandra

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar