Frågor och svar om lärare

29 Dec 2010, 10:00 199
Kille, 12 år
Question


I skolan så får jag skäll eller tillsägelser. jag får hemringningar för vissa saker jag inte gjort. jag hoppas jag kan få hjälp från någon för jag mår så dåligt och vill inte gå i skolan längre! jag har också fått självmordstankar och det är så jobbigt att få för då gråter jag i flera dagar och blir bara sur i skolan.lärarna är det största problemet och jag har pratat med föräldrar lärare etc. Tacksam för svar.

Svar
Björn Hultman
Antimobbningsföreläsare

Det vanligaste problemen i skolorna är just att lärarna inte tar elevernas månde på allvar. De säger att elevens problem inte är så allvarligt. Har ni gått till rektorn och det inte blir någon ändring efter det, då bör du byta skola om du inte trivs. Eller så kanske det räcker med att bara byta klass så du byter lärare som du har? Du är ung och har rätt många år kvar i skolan, därför är det extra viktigt att du tar tag i detta problem nu.

Det är också viktigt att du har vänner som kan finnas som stöd för dig nu när det är jobbigt. Att prata med en psykolog/kurator är också bra, så du får ut dina känslor och tankar inför någon som faktiskt har tystnadsplikt. Det är enormt viktigt att du inte vänder dina tankar inom dig. Finns det verkligen ingen lärare som är vettig på din skola? Förklara ordenligt att du aldrig gjort de där anklagelserna som du får! Bevisa på något sätt för dom att du inte är den person dom tror du är. Ligg också lågt med att göra lärarna upprörda osv.

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Ställ en egen fråga till mig

Visa mina övriga svar