Frågor och svar om allmänt

5 Jan 2011, 10:00 366
Annat, 0 år
Question


Hej!
Jag dricker "Fresubin enrgy drink" och jag har nu fått ett recept på "Fortimel yoghurt style." Jag har inte provat dem än men jag vill gärna veta lite om dem innan. Vad har ni för tidigare erfarenheter hos andra patienter som provat? Tycker de att dem är godare och "lättare" att dricka än vanliga näringsdrycker? Vad är det för konsistens på dem, är de mer kompakta än de näringsdrycker som är på 300kcal/200ml?
Jag har provat lite olika näringsdrycker innan; Fresubin, Resource och Fortimel Compact. Är det nån skillnad på dem eller är det bara så att olika har tillverkat dem?
Tacksam för svar!

Svar

Hej!

Det finns många olika näringsdrycker och fresubin och fortimel är två av de sorter som mina patienter brukar dricka. Fresubin har sorter som är mer saftlika medan fortimel och fortimel yoghurt style är mjölkiga. Min erfarenhet är att fortimel brukar vara mer omtyckt, men det är självklart individuellt.Fortimel Yoghurt Style finns i tre smaker:hallon, vanilj-citron och persika-apelsin. Fortimel Yoghurt Style har en milkshakesliknande konsistens och ett välsammansatt innehåll av protein, fett och kolhydrater, vitaminer och mineraler. Den smakar bäst välkyld! Jag hade en patient som gav mig ett tips som hon ville att jag skulle förmedla vidare och det var att om man har den i frysen ett tag innan man dricker den så blir den extra frisk och god. Man kan också mixa i bär/banan osv i tex. hallondrycken eller något annat man tycker om, då blir dryckerna lite smoothielika. Det är bara att prova sig fram i "djungeln" bland näringsdrycker! Det finns smaker för alla och har man lite fantasi så kan man göra dem riktigt goda.

Hoppas att du är nöjd med svaret och att Fortimel kommer att passa dig!

Hälsningar Sandra

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar