Frågor och svar om kompisrelationer

9 Jan 2011, 09:00 124
Annat, 0 år
Question


jag har ett problem, ett problem på jobb så jag behöver verkligen hjälp!
det finns en kille på mitt jobb så som skrev till mig & frågade om vi skulle ha sex, han ser bra ut & så men det är inte min grej & jag vill liksom inte göra det, men han bad om underklädes bilder, han skrev flera gånger till mig på FB & sen på SMS.
nu har jag berättat för en tjej på jobb om detta & tydligen har hon sagt till honom att jag har sagt att jag snackat med honom en massa på sistonde, vilket inte är sant när jag sa att han bad mig skicka bilder! det är 2 olika saker!
i allafall så skrev han till mig och undra vadfan jag håller på med att jag säger att vi snackat med massa(vilket jag inte sagt) sen fick han DAMP på mig och skrev att jag skulle dra & åt helvete och att det inte var sant det han skrev för att han och en kompis hade flippat hela tiden, (under 2 månader?) så sa jag att det inte är han som ska va sur. men nu är han det och jag har jätte ångest för att gå till jobb för jag måste prata med honom på jobb & även hans kompis som även jobbar där vi jobbar. jag vill inte sluta för jag älskar jobbet!

jag mår dåligt över detta och vill inte att han ska vara sur på mig, men jag vill inte sluta jobbet p.g.a han.

Svar
Björn Hultman
Antimobbningsföreläsare

Jobbigt läge, men man kommer långt med att respektera varandras åsikter. Alla kan ha olika uppfattningar om händelsen. Du får framföra din upplevelse inför honom och de andra och han får framföra sin. Här handlar det mer om en konflikthantering och då gäller det att lyssna på den andra. Det är ju i alla fall tur att ni inte hade sex, eftersom du nu inte ville det och du ska vara tydlig med att säga nej med sådant!

Det är inte helt säkert att ni kommer överens och då gäller det mer att kunna koppla bort privata bekymmer på jobbet. Ni ska ju kunna jobba tillsammans men mer än så behöver ni ju inte. Det gäller att inte heller vara långsint. Berätta också mer tydligt för den andra tjejen din version av händelsen, så det inte sker mer missförstånd, som det just nu är. Missförstånd uppstår ju ofta vid ryktesspridning eller att man inte får berätta till punkt sin version av händelsen. I en sån här situation finns ingen annan lösning än att prata med varandra och reda ut.

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Ställ en egen fråga till mig

Visa mina övriga svar