Frågor och svar om obesvarad kärlek

9 Jan 2011, 10:00 135
Tjej, 15 år
Question


Hej. jag är en tjej på 15 år, och jag är oskuld okysst och allt man kan vara. Jag har inte tur med kärleken direkt. Men just nu tror jag jag börjar gilla en kille lite. Jag har inte träffat han, men smsar och pratar med han i telefonen, han bor 2 timmar ifrån mig, och han har sett mig på bilder och sånt. Vi brukar prata i telefon ibland, och han vill träffa mig säger han men han vill inte göra de ''planerat'' han ringde mig vid 12 tiden på kvällen för jag fråga om vi kunde snacka i telefon, så vi pratade några minuter men han var med en kompis så han sa att han skulle ringa senare på kvällen när han kom hem men han gjorde aldrig de. Vad betyder de? Ignorerar han mig eller glömmer han? Snälla hjälp mig!!

Svar
Björn Hultman
Antimobbningsföreläsare

Eftersom det var på natten detta skedde, så låter det som att han var berusad och inte riktigt visste vad han sa och kom överens om till dig. Man glömmer lätt saker när man är berusad och tänker inte riktigt klart alltid. Jag tycker du ska försöka igen, fråga vad som hände igår. I värsta fall kanske han inte ens minns att han ringt dig så sent på natten, då är det viktigt att inte göra en stor grej av det utan bara släppa det och gå vidare. Men det kan ju också vara så att han fick förhinder och inte kunde ringa upp efter.

Det är när det börjar bli upprepade gånger som det sker, då är det mer en sådan som aldrig håller det den lovar. Just nu ska du inte ta det så hårt händelsen, utan invänta vad som händer framöver. Ett bra råd är också att ta det lugnt med kontakten, dvs var inte för snabb med att bli tillsammans. Lär känna varandra ordenligt först, det brukar oftast leda till längre förhållanden.

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Ställ en egen fråga till mig

Visa mina övriga svar