Frågor och svar om Ätstörningar

10 Jan 2011, 11:00 106
Annat, 0 år
Question


Hejhej! Jag har haft ätstörningar i ungefär 2 år, fast vi ( jag och min familj) märkte det inte förens ett år senare. Har fått behandling av experter, bott på SCÄ (stockholms center för ätstörningar). Nu bor jag inte där längre, eller har inte så regelbundna avcheckningar. Vi ska dit nästa gång i januari, det är flera månader vi checkat av.
Iaf.
Jag äter, jag vill inte gå upp i vikt helst. Eller egentligen bryr jag mig inte så mycket om vad en siffra visar, men jag vill inte lägga på mig massa, MEN jag vill ha bröst och höfter. Men ändå vill jag ha mindre lår än nu, och över armar. För de är större än mina kompisars. (nu tänker du säkert att det är ett psyke att BARA jag ser det) Men, okej jag vet inte hur jag ska få dig att tro mig. Men det är inte ett psyke. Jag är nästan helt frisk från ÄTS. Jag vill få former m.m. Och jag har inte fått höfter än och inte heller mens.

Alla mina kompisar har höfter, bröst men har ändå smala armar, smala ben och platt mage. Min mage putar liksom. vad kan det bero på. Är det för att jag inte fått höfter? Dras magen ut när man får det, och samma när man får bröst. Dras det från magen och fördelar sig uppe på brösten? För min mage putar, eller är mer som en båge från ena höftbenet till de andra, medan alla jag känner har som en rak sträcka mellan sina höftben. Varför är det så. Och sträcks magen ut och blir plattare när man blir längre. Jag har inte växt på länge. Jag känner mig väldigt ihop tryckt på något sätt. Vet du något.

Tacksam för svar.

Svar
Catherine Koff
Anorexi/Bulimi-kontakt

Hej tjejen!

Bra att du kämpat/kämpar på med ätstörningen och gått i behandling. Du har tagit dig lång väg.
Du måste jobba mer på din självkänsla. Det spelar ingen roll om du har bredare armar eller lår. Du måste komma ihåg att du är värd och vacker precis som du är.
Låt inte några komplex hindra dig ifrån att bli frisk, finns inget som är mer värd än det!

Ta hjälp om det behövs av en terapeut på SCÄ.

Lycka till, Stor kram Catherine

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar