Frågor och svar om mobbning

11 Jan 2011, 21:00 145
Tjej, 13 år
Question


Hej, jag har det jätte svårt i skolan för min kompis håller på och ger mig massa elaka blickar på lektionen och å har hon spridit massa lögner om mig som inte är sant vad ska jag göra ?!

Svar
Björn Hultman
Antimobbningsföreläsare

Då är det ju ingen kompis? Byt vän! Det finns betydligt vettigare människor att umgås med.

Prata med en vuxen, men säg det även till henne att du tycker inte det är okej med dom blickarna. Rykten är svårt, just för att det sprids så lätt till många, men du vet ju vad som är sant. Låt det inte gå för långt, för det kan bli värre om du inte agerar. Du ger ju tecken på att du vill ha hjälp och det är förutsättningen. Ta upp det med din mentor/lärare, så får den säga till på skarpen. Jag tycker även du ska meddela dina föräldrar vad som händer, så dom kan agera som en förälder bör göra. Ju fler vuxna som vet, ju bättre är det.

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Ställ en egen fråga till mig

Visa mina övriga svar