Frågor och svar om svek

11 Jan 2011, 21:00 163
Annat, 0 år
Question


Hej! Jag är en kille som alltid haft en bästa vän. Vi har gjort allt med varandra och det har alltid känts så bra.

För några veckor sen så började min bästa vän vara med en annan kille, bara under en rast eller så. Inget konstigt med det tyckte jag. Men senare så fortsatte dem umgås och jag vart lämnad. Om dem ska göra något hemma hos någon av dem frågar jag alltid om jag kan hänga med då blir det genast tyst och det verkar som dem försöker komma på orsaker till varför jag inte kan hänga med. Det känns jättejobbigt och jag mår dåligt av det.
Jag har andra vänner också, men det känns ändå väldigt jobbigt.

Svar
Björn Hultman
Antimobbningsföreläsare

Jag känner igen det där, svek av vänner har jag varit med om alldeles för ofta. Men du ska komma ihåg att alla förändras, man utvecklas som person och det är inte lätt att hålla ihop resten av ungdomstiden. Det är väldigt vanligt att man går skilda vägar under tonåren, även fast man varit bästisar innan. Eftersom du frågat om du får hänga på utan något svar, så tycker jag du ska prioritera dina andra vänner, när du ändå har dom. Om han tycker att ni är/var riktiga vänner, så kommer han snabbt se hur mycket du betydde för honom. Gör han inte det, då är han bara att kasta i papperskorgen. Man ska vara med dom som man känner sig bekväm med och det finns risk att du bara blir som en svans som inte får ta del av aktiviteter som dom gör, vilket bara försämrar dina känslor.

Nätet är väldigt bra sätt att hitta nya fina kontakter, då man lär känna personen före tex utseendet osv. Föreningar och klubbar är bra med.

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Ställ en egen fråga till mig

Visa mina övriga svar