Frågor och svar om mobbning

12 Jan 2011, 23:00 142
Kille, 13 år
Question


Hej. Jag har varit utsatt för mobbning och trakasserier. Det har handlat om att folk kommer fram och säger nu ska jag pissa på dig! Lägger pungen i ansiktet på mig när jag sover. De brukade också skjuta mig med en slangbella i ryggen. Och sätter sig på mitt ansikte med bart arsle. Så att jag har fått bajs på handen. Det förekommer inte längre. Men jag har fortfarande mardrömmar om händelserna jag har råkat ut för. Hur ska jag bli av med dem. Och gå vidare?

Svar
Björn Hultman
Antimobbningsföreläsare

Kontakta ungdomsmottagningen, skolkurator eller BUP. Du måste bearbeta det som du varit med om. Att prata ut är enormt viktigt, annars riskerar det att bli destruktivt mot sig själv om man håller det inombords. Alla dessa har tystnadsplikt.

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Ställ en egen fråga till mig

Visa mina övriga svar