Frågor och svar om menstruation

14 Jan 2011, 17:00 158
Annat, 0 år
Question


Hej,
jag har inte haft mens sedan höstlovet, vecka 44. Iallafall tror jag att det var då jag hade senast. Har alltså inte haft mens på mer än 10 veckor. Jag brukade vanligtvis få ungefär en gång i månaden. Är det här något jag borde oroa mig för? Vem ska jag kontakta isåfall?

Svar

Hej!

Menstruationen kan utebli av olika anledningar bland annat Graviditet, Stress, överdriven bantning,undervikt, Miljöombyte m.m.

Oro över att mensen inte kommer kan också försena den... Ofta kommer den plötsligt tillbaka och så vet man inte riktigt orsaken till att den uteblev. Vårt hormonella system rubbas lätt och det kan leda till försenad eller utebliven mens.

Om du är orolig eller vill veta mer så kan du kontakta din ungdomsmottagning!

Hälsningar Sandra

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar