Frågor och svar om underlivet

16 Jan 2011, 19:00 537
Annat, 0 år
Question


Hej!
Jag har skickat in hit innan men fick aldrig svar. Men nu hoppas jag verkligen att någon svara. Jag vet verkligen inte hur jag skall göra??

Det är så att jag har stora inre blygdläppar. Dom är ca 3-4 cm och jag HATAR DET! Jag vågar inte ha sex med min kille och jag kan verkligen INTE ha tajta jeans längre. Jag mår skit dåligt och vet inte vad jag skall göra?

Jag har tänkt på blygdläppsförminskning men nu är det så att jag är Jätte rädd för att operera och spyr och sånt så fort jag skall ta en spruta eller ens tänker på att operera mig.

Jag gråter nästan varje dag över att inte veta hur jag skall göra. Finns det något sätt man kan få mindre utan att operera? : / Tar hellre livet av mig än att operera. Och jag vill inte leva så som jag ser ut så kanske den ända utvägen?

Tacksam för svar!

Svar

Hej du!

Jag hör att du mår dåligt.Alla kvinnors underliv ser olika ut! Stora blygdläppar är vanligt och det finns inget som heter "normalt" eller "onormalt" när det kommer till hur man ser ut där nere. Var och varannan tjej har samma tankar som dig, speciellt i unga år när det kommer till att börja träffa killar osv. Dock är det så att tjejer ofta med åren mognar tillsammans med sin kropp och lär sig att alla är Olika och att det är det unika med oss människor. Det finns ingen anledning att skämmas över stora blygdläppar eller små snoppar för den delen eftersom det är lika vanligt att ha det, som tvärtom!

Du beskriver också problem med att bära tajta jeans vilket är en annan del av problemet. Att besväras fysiskt av att ha för stora blygdläppar är självklart jobbigt. Huruvida man väljer att operera sig eller inte är upp till var och en och då är nummer ett att prata med vårdpersonal som kan den biten! Jag tycker att du ska kontakta din ungdomsmottagning med ditt problem. Där kan ni diskutera detta tillsammans och komma fram till en lösning. Jag hör att du är väldigt rädd för operationer och dylikt men prata med dem och se vad de har att erbjuda! Just nu mår du inte alls bra och har många funderingar. Kontakta dem så fort du kan! Det är vanligt att tjejer söker med samma problem som du beskriver så att du ska verkligen inte skämmas.

Var rädd om dig och tänk på att det finns hjälp att få! Du ska inte behöva må så här dåligt!

Hälsningar Sandra

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar