Frågor och svar om framtidsoro

17 Jan 2011, 15:00 156
Tjej, 20 år
Question


Hej. Jag mår ofta dåligt, men jag kan inte riktigt förstå varför. Jag har tidigare, för många år sedan, varit med om en del saker som fått mig att må dåligt, men nu är det mesta runt mig bra. Jag har hittat en skola som jag älskar, och jag har många kompisar, jag har en framtidsplan och ett mål. Ändå kan jag inte må helt bra. Varje vinter/vår brukar jag må ännu sämre, men jag trodde det skulle gå över såsmåningom. förra året mådde jag bra, men nu går det neråt igen. Jag har även tankar om att vilja skada mig själv, vilket jag inte har gjort på sju år. Varför mår jag så dåligt när jag äntligen borde må bra? Vad är det som är fel?

Svar

Hej!

Det du beskriver är något jag tror att många känner igen sig i! Man kan tyckas "ha allt" och känner ändå en tomhet och att man inte mår riktigt bra. Det kan finnas olika anledningar och det kan vara svårt att själv sätta fingret på vad det kan vara.

Men när man känner som du gör ju nu och gör i perioder så är det av stor hjälp att prata med någon och på så sätt sortera upp känslor och tankar och bättre förstå sig själv! Kontakta din vårdcentral och be att få numret till en samtalsterapeut. Det är väldigt lärorikt och nyttigt att prata med någon och ofta lär man sig nya saker om sig själv.

Lycka till och var rädd om dig!
Hälsningar Sandra

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar