Frågor och svar om självmisshandel

22 Jan 2011, 15:00 136
Annat, 0 år
Question


Hej. Jag har börjat riva mig själv, rätt hårt, på armarna... Det är som ett beroende. Och jag mår bra av det, tycker det är skönt när det känns. Är det en form av självmisshandel? Och vad ska jag göra...? För jag vet att tillslut så kommer det här gå över till något värre.
Snälla, jag behöver verkligen ett svar...

Svar

Hej! Det du beskriver är att man skadar sig själv. Det är bra att du själv funderar nu och vill ha hjälp, det är ett positivt tecken på att du är medveten om att det du gör skadar dig. Du bör kontakta din sjuksköterska eller en ungdomsmottagning för ett samtal om ditt problem. Ofta hittar man en eller flera anledningar till varför man skadar sig själv och kan sen åtgärda anledningen så att du inte fortsätter göra dig illa. Det finns hjälp att få och du är inte ensam. Var rädd om dig!

Hälsningar Sandra

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar