Frågor och svar om kompisrelationer

24 Jan 2011, 10:00 142
Annat, 0 år
Question


Hej, jag har ett kompis problem.
Jag går i samma klass som en kille
Och vi 2 är med varandra hela tiden
I skolan, grupparbeten, allt.
Mitt problem är att jag vill så gärna bli
Kompis med honom, umgås på fritiden osv.
Vi har vart med varandra varje dag i skolan
I ungefär 3 år, så vi känner varandra.
Men hur ska jag göra för att bli kompis med honom?
Jag behöver värkligen hjälp! Detta är sista terminen
Som vi kommer att gå i samma klass.
Hjälp mig snälla!

Svar
Björn Hultman
Antimobbningsföreläsare

Jag hade också en sån person när jag gick högstadiet. En person som totalt ignorerade mig på fritiden men i skolan funkade det bra att umgås. Du har inte berättat om du någon gång frågat om att hitta på något efter skolan? Bjud hem honom en gång och se en film kanske. Han kanske har samma problem att han inte riktigt vågar ta första steget. Eller så har han så mycket annat för sig att han inte vill eller har tid efter skolan. Ställ frågan bara, vad gör du idag efter skolan? Det sker oftast automatiskt när den första frågan kommit. Det finns statistisk på att var 8:e kille/man har inte någon nära vän. Detta är ju såklart olika orsaker, men en orsak är nog dator/tv spels beroende.

När du har frågat ett antal gånger och du fått nej svar. Då är det inget mer du kan göra, du har visat då att du vill umgås efter skolan. Det ligger då i hans händer om det blir verklighet. Man kan inte tvinga någon till att umgås med en person, det måste komma spontant och med vilja. Annars får du kollar runt lite på nya kontakter, nätet är ett bra sätt eller i någon idrott.

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Ställ en egen fråga till mig

Visa mina övriga svar