Frågor och svar om allmänt

27 Jan 2011, 11:00 122
Tjej, 18 år
Question


Hejsan jag är en tjej i 18 års åldern somhåller på med ett projekt arbete om alkohol och ungdomar. Min fråga till dig är vad för nackdelar finns det med att börja dricka i tidig ålder så som t.ex. vid 13 års ålder? berätta gärna saker som man inte själv vet om utan sånt som kan vara chockerande. Tack på förhand

Svar

Hejsan! Vilket intressant projekt!

Jag har faktiskt nyligen gått igenom en hel del forskningsartiklar inom området och överlag så finns det många konsekvenser med att börja dricka i ung ålder. Kroppen är under utveckling. Flera studier tar upp att ungdomar som dricker presterar sämre i skolan, får ofta beteendeproblem som innefattar att de blir inblandade i slagsmål, inblandade i bilolyckor osv. Det visar sig även att de ofta har oskyddade samlag som kan leda till sexuellt överförbara sjukdomar och oönskade graviditeter. De sist nämnda angår kanske i högre grad lite äldre tonåringar.Detta är saker som framkom i flera studier men det finns mer.

Så fortsätt söka efter information. Biblioteket har många bra böcker om unga och alkohol och konsekvenser.

Lycka till!

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar