Frågor och svar om graviditetstest

28 Jan 2011, 15:00 165
Tjej, 15 år
Question


Hej, jag har ett litet problem. Jag hade sex första gången för ett tag sen, vi använde kondom men den åkte av. Jag vet att jag hade ägglossning ungefär då, och cirka 5 dagar efter fick jag en blödning, och det läste jag att man kan få om man är gravid. Men det kunde ju också vara mensen...så jag räknade med det...sedan när jag skulle ha mens igen, så kom den en vecka senare, och den har alltid varit väldigt regelbunden. Jag har gjort 2 grav. test som visade negativt, men dom gjorde jag väldigt tidigt. Och man kan ju få olika små blödningar om man är gravid ? Säg inte att "jag ska göra ett test till" för jag litar inte på dom.

Svar
Helena Meyer
Föreningen Tilia

Hej,

om du inte litar på graviditetstesterna så kan du gå till ungdomsmottagningen. Där kan du dels testa dig, men också göra en gynekologisk undersökning för att vara på den säkra sidan.

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Ställ en egen fråga till mig

Visa mina övriga svar