Frågor och svar om obesvarad kärlek

1 Feb 2011, 21:00 131
Tjej, 16 år
Question


Jag har länge velat träffa någon, någon som jag kan bli ihop med. Sedan i somras undegär. Och mina vänner har inte heller varit ihop med någon och min bästa vän var helt emot. Skulle aldrig tydligen. Men nu så har hon träffat någon och jag blir så himla avundsjuk. Är det fel att bli det när jag ville det så himla mycket? Och jag är jätterädd att jag aldrig kommer träffa någon och jag vet ju inte när det kommer hända heller. Känns som att det aldrig går att hitta någon...

Svar
Björn Hultman
Antimobbningsföreläsare

Herregud, du är bara 16 år. Vet du när jag fick min första tjej? Jag var nästan 20 år. Låt det ta tid och jämför aldrig dig med dina vänner. Det tar mer tid för andra att hitta den rätta, en del har lättare att hitta. Att bli tillsammans med någon bara för att vara ihop är inget att sträva efter. Kärlek och förhållande handlar om så mycket mer än så. Du ska inte oroa dig, du hittar kille framöver det lovar jag dig. Men jag förstår att det känns jobbigt när din ena vän har hittat. Men du sa ju själv om att de flesta av dina vänner är singlar också. Ta det lugnt, livet är långt! Njut av det du har istället, vänner, familj och du är antagligen frisk utan sjukdomar.

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Ställ en egen fråga till mig

Visa mina övriga svar