Frågor och svar om allmänt om könssjukdomar

2 Feb 2011, 21:00 268
Annat, 0 år
Question


hej, har haft oskyddat sex med en tjej kanske 4-5 gånger nu, men efter sista gången så upptäckte jag att jag har fått en rodnad på ollonet och att de kliar lite, blev självklart skitorolig.
snackade med tjejen och hon säger att hon testat sig och att hon inte har någon könssjukdom och jag tror henne, hon ska testa sig igen den här veckan, hon kände också av att de kliade lite efter den senaste gången (3 dagar sen)...
nu undrar jag om det kan vara någon allergisk reaktion av något slag eftersom det verkar som ingen av oss hade nån "könis" sen tidigare, eller om jag är helt dum i huvudet/grundlurad och har dragit på mig herpes.. bor i ett annat land där det kostar mycket pengar att testa sig för könssjukdomar så vill vara säker

Svar

Hejsan!

Mitt första råd till dig är att inte ha oskyddat samlag utan att ha testat dig. Testa dig vid möjlighet om du är osäker och har haft flera oskyddade samlag.

Dina besvär behöver inte vara någon könssjukdom utan kan vara en svampinfektion. Det yttrar sig som ett kliande rött utslag. Ibland går det över av sig själv och beror då enbart på att ollonet blivit torrt/irriterat, du kan använda någon olja och smörja lite några gånger om dagen. Fortsätter det klia så finns det receptfria krämer mot svampinfektion på apoteket. Vet inte hur det är i landet du bor i men i Sverige finns det iallafall. Tjejen kan ha fått svamp också och samma råd ger jag henne.

Lycka till!

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar