Frågor och svar om Ätstörningar

3 Feb 2011, 17:00 140
Tjej, 17 år
Question


hej,jag är en tjej som blir 18 i höst. Jag har ett problem som jag mår så fruktansvärt äckligt pissdåligt över, jag led av ätstörningar i ca 7 år. går nu i behandling och har kommit mycket långt, ligger på normalvikt osv. MEN jag har inga bröst. inte överhuvudtaget. Kan tilläggas att jag fick min mens när jagvar tio år, dock har den gjort uppehåll på ca ett år två gånger. Men mina bröst har aldrig växt, har aldrig haft några ömma knölar eller nåt. har jag förstört allting och kommer dom inte börja växa pga allt mixtrande? eller har jag fortfarande någon möjlighet, att det kan ha stannat upp och att jag börjar växa igen nu när jag äter ordentligt? Eller har min kropp liksom gett upp? Jag mår så groteskt dåligt över detta och kan knappt kolla mig i spegeln utan att gråta..

Svar
Catherine Koff
Anorexi/Bulimi-kontakt

Hej duktiga kämpen!

Så himla duktig som kämpat dig så långt! Fortsätt med det och kom ihåg att underhålla självkänslan så att du inte glömmer bort hur värdefull, unik och stark du verkligen är.
När det kommer till kroppen så kommer det att ta tid. Visst är alla kroppar olika men väldigt många jag pratar med har ett bra tag problem på något område, så jag skulle inte oroa mig om jag var du utan låt den ta sin tid till att återskapa. Eftersom du var så ung när det började är det inte konstigt att det tar tid för kroppen att återställa allting. Det är dock ett supergott tecken att du har din mens.
Jobba på självkänslan, bröst är inte hela du, det är en superliten bit av hela du, du är så mycket mer än dina bröst.

Stor varm kram, Catherine

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar