Frågor och svar om Ätstörningar

3 Feb 2011, 18:00 97
Tjej, 11 år
Question


hej hej jag är en tjej på 11 sommrar och jag tycker att jag är jättetjock men alla jag frågar säger att jag är jättesmal men de tycker inte jag vad ska jag göra för jag vill inte äta för att jag tycker att jag är tjock men jag äter iallafall lite per dag men inte mycke

Svar
Catherine Koff
Anorexi/Bulimi-kontakt

Hej fina du!

Jag tycker att du ska lyssna på dina vänner. Gärna ta hjälp hos en skolkurator så att du kan få komma till bottnen med varför du går omkring och känner dig tjock. Jobba även på självkänslan, Mia Törnbloms bok "Du äger" är toppen med övningar för att stärka sig. Det är viktigt att du kommer till bukt med detta nu så att inte du utvecklar en sjukdom som kommer ta flera år att ta dig ur. Ta hjälp och gör det nu.

Stor varm kram, Catherine

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar