Frågor och svar om Ändtarmen och analöppningen

6 Feb 2011, 21:00 2791
Kille, 18 år
Question


Hejsan, jag har under 3-4 veckor nu märkt att efter jag har bajsat så är det blod på pappret när jag torkar mig. har inga andra problem med bajsningarna eller något, har dock börjat få lite lite lite ont i nedersta delen av magen, men det är väldigt lite. jag undrar vad det kan bero på.

Svar

Hejsan!

Blod på pappret efter avföring kan bero på hemorrojder eller sprickor i analen. De brukar då även göra lite ont när man bajsar. Mot detta finns det receptfria krämer på apoteket, fråga dem om hjälp om du tror att det är det du fått!

Kommer det rikligt med rött blod så kan det bero på andra saker. Vissa tarmsjukdomar kan ge blodig avföring och det finns även andra anledningar.
Eftersom du har lite ont i magen också så råder jag dig att kontakta din husläkare på din vårdcentral. Det är ett mycket vanligt problem och inget du ska skämmas över.

Var rädd om dig!

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar