Frågor och svar om kärleksrelationer

7 Feb 2011, 14:00 137
Annat, 0 år
Question


Hej!

Jag undrar om du vet om det finns någon bibelskola för par innan man är gift? Om inte, finns det någon för par som är gifta?

Tacksam för svar! :)

Svar
Anders Hedman
Präst / Kristendom

Hej!

Jag är inte säker på om jag uppfattar din fråga korrekt. Du frågar om en bibelskola för par innan man är gift eller när man är gifta. Jag tolkar det så att du frågar efter en plats där man samtalar och lär sig om parrelationer på kristen grund. Det finns något som heter PREP-kurser. Det är en utbildning som Svenska kyrkan och Ersta diakonisällskap har hämtat från USA till Sverige. Det är ingen bibelskola. Men kanske kan den svara upp mot det som du efterfrågar i alla fall. Jag har förstått att flera församlingar i Sverige erbjuder den. Läs mer om PREP på
http://www.sensus.se/Start/-Amnesgrupper-2--/Livsfragor1/PREP/

Lycka till!
Anders Hedman

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar