Frågor och svar om meningen med livet

7 Feb 2011, 15:00 151
Annat, 0 år
Question


Varför tror du på gud? Jag förstår bara inte, allting säger emot det, det finns inga konkreta bevis. I min mening är det bara fegt. Jag säger inte att det är fel att tro på på gud. Men varför? Att en intelligent designer har skapat detta helvete är sjukt, kanske inte "helvete" men alla "Ointelligenta" saker.
Återigen, varför?

Jag hoppas på ett svar!:)

MVH,
Philip.

"If we long to believe that the stars rise and set for us, that we are the reason there is a Universe, does science do us a disservice in deflating our conceits?"
- Carl Sagan

Svar
Anders Hedman
Präst / Kristendom

Hej!
Jag håller med om att det finns mycket som säger emot att det skulle finnas en god skapare bakom allt. Det finns inga konkreta bevis. Mitt huvud resonerar ganska mycket som du. Men mitt hjärta undrar: var kommer kärleken ifrån, var kommer allt det vackra ifrån? Till vem eller till vad ska jag rikta mitt tack när jag ser naturens oändliga skönhet, när jag känner förälskelsens pirr i magen eller när man äter något riktigt gott så att alla smaksensationer gör mig alldeles lycklig?

Jag måste få rikta mitt tack någonstans. Jag riktar det till Gud. Jag kan inte rikta det till slumpen eller till ingenting. Det är som att jag själv skulle ta åt mig äran för skapelsen alla underverk. Det blir egoistiskt och farligt. Att hoppas på Gud är att erkänna att jag inte är världens centrum. Det behöver vi alla öva på.

Anonyma alkoholister ber alltid Sinnesrobönen på sina möten. De har alla varit nere i ett riktigt helvete, några på mötet är kanske fortfarande där. Men mitt i deras helvete ber dem:
Gud, ge mig sinnesro att acceptera det jag inte kan förändra,
mod att förändra det jag kan
och förstånd att inse skillnaden.

Men all ondska och alla meningslöshet, är prästen blind och döv, eller? Om ondskan vore störst så skulle vi har förintat världen nu. Ondskan är inte ofarlig och den är mycket närvarande. Men kärleken är större.

Liknande frågor finns i mitt arkiv. Du kan leta efter fler svar där.

Hälsningar
Anders Hedman

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar