Frågor och svar om meningen med livet

7 Feb 2011, 15:00 141
Kille, 15 år
Question


Hej. Skulle du som präst kunna motivera varför gud vore verkligare äm tomten?

Svar
Anders Hedman
Präst / Kristendom

Hej!

Jag vet inte riktigt vad du har för bild av tomten och av Gud.
Olika svara kan vara:
Vi tror på tomten för att få presenter. Vi tror på Gud för att ge presenter och inse att alla människor är oändligt värdefulla oavsett vad de gör och vem de är.

Vi är snälla inför tomten för att han ska vara snäll tillbaks och ge oss presenter. Oavsett om vi är snälla inför Gud så älskar Gud oss hela tiden från första till sista andetaget. Gud älskar oss oavsett vad vi gör och vem vi är. Men Gud älskar inte elaka handlingar. Gud kan skilja på sak och person. Det kan inte tomten.

Vi ber om saker av tomten. Vi ber om kärlek till mig och andra av Gud.

Tomten handlar om mig och mitt eget. Gud handlar om att fördjupa mina relationer till mig själv, andra och till Gud och Guds skapelse.

Men egentligen är det väl så att du undrar om det finns några bevis för att Gud finns. I såna fall kan du se bland tidigare svar. Jag svarade alldeles nyss på en liknande fråga.

Hälsningar
Anders

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar