Frågor och svar om lärare

12 Feb 2011, 17:00 256
Tjej, 13 år
Question


Hej, jag är en tjej på 13 år. Och jag vill verkligen ha svar på detta. Det känns som om alla kill lärare jag har. Är typ kära i mig? Dom glor på mina bröst och allt sånt. För några veckor sen, verkade dom sådär på och allt. Dom sa till mig, hej sötnos, snygging osv. Jag sa hej ? Jag är kär i mina lärare också, men det känns så onormalt! Att alla ska få veta. Jag är 13 och dom är 33-45 typ? Men snygga som fan! Jag vet inte hur jag ska göra. Sedan så kom min kusin till min skolan och började i min klass. Jag brukade alltid sitta ensam. Men jag satt jämte henne hela tiden eftersom hon var ny. Så var det efter en lektion så frågade han varför jag satt jämte henne. Hon är ju min kusin. Så säger han till mig: Du vet att jag gillar dig, men du kan inte erkänna det. Jag: Uhm, (vad skulle jag säga?). Får jag inte sitta vid min kusin eller? Så sa han nej, du ska sitta själv, så jag får se på dig. Så sparkade jag han mellan bena och smällde han på käften. Sedan gick jag. Men jag har så jävla många skuldkänslor nu! Jag gillar han verkligen, och nu nonchalerar han mig totalt. Men han kan ju inte respektera mig. Jag blir galen!

Svar
Björn Hultman
Antimobbningsföreläsare

Det är inte okej att dina lärare beter sig såhär mot dig. Jag tycker du ska säga åt dom att de inte ska titta på dig sådär. En lärare får inte ha ett förhållande med en elev och absolut inte med någon som är under 15 år! Det där du är utsatt för är sexuella trakasserier och är helt oacceptabelt. Jag tycker du dels ska säga till dom kvinnliga lärarna att männen beter sig såhär och även dina föräldrar bör veta det. Detta kan dina lärare straffas för, då sexuella trakasserier är ett brott. Be dina föräldrar att prata med rektorn, det är rektorns ansvar att se till att lärare inte behandlar sina elever på detta sätt. Görs inget åt problemet ifrån andra lärare och rektorn kan du anmäla detta till BEO, som då gör en utredning.

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Ställ en egen fråga till mig

Visa mina övriga svar