Frågor och svar om Ätstörningar

24 Feb 2011, 21:00 146
Annat, 0 år
Question


Jag har haft någon slags ätstörning i ungefär 6 veckor nu(har väl haft problem med mat överhuvudtaget i flera år då, men det är på sistone jag börjat spy) och det är troligtvis bulimi då jag: hetsäter/spyr, hetsäter/spyr ...
Jag har börjat märka av många symtom som: trötthet; utmattning; huvudvärk; kan liksom bara falla ihop - är skumt, men kan liksom bara falla ihop då och då även ifall jag vet att jag skulle kunna hålla mig uppe ifall jag velat; kan bli otroligt yr så att jag knappt kan gå, ser suddigt och allt blir bara underligt; yrsel; dåligare syn och ett rejält temperament då jag kan reagera på minsta llla ljud elr rörelse.
Blir en urusel vän eftersom jag blir sur och sårad så lätt.

Vill inte ha det såhär, tänkte berätta för ett tag sedan, men så visade det sig att min kusin(som liten brukade jag härma henne med allt då jag tyckte att hon va så cool. men så har jag ju slutat med det för länge sedan) har bulimi och är på väg till anorexi. Så nu kan jag inte berätta då alla kommer tro att jag härmar henne(men vafan, när jag först börjat spy så hade jag ingen jävla aning att hon hade de).
Hellre att jag hemlighåller det i ett par år till än att någon tror att jag faktiskt skulle vilja en sådan sak som en ätstörning.

Men min fråga är, vad tycker du att jag ska göra? Kan ja göra nåt?

Svar
Catherine Koff
Anorexi/Bulimi-kontakt

Hej tjejen!

Om någon tror att du skulle hitta på detta för att härmas så är det dom det är fel på inte dig. Berätta för dina föräldrar och berätta även om din oro, att du oroar dig att de ska tro det. Du behöver dom så att de kan hjälpa dig vidare till vård. Du är väldigt ung och i en oerhört viktig utvecklingsfas så det är viktigt att detta inte fortsätter. På abkontakt.se hittar du alla ätstörningsenheter som du och dina föräldrar kan titta på tillsammans och hör sedan av er till en sådan.
Du är värd att få må bra med dig själv och kroppen så ta hjälp då man blir frisk fortare ju snabbare man tar hjälp.

Stor varm kram, Catherine

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar