Frågor och svar om samlag

31 Jan 2001, 00:00 879
Annat, 0 år
Question


Jag är en tjej på 16 år. Jag försökte ha samlag för ett år sedan, men det var totalt omöjligt. Jag var för trång och det gjorde så himla ont. Jag blir inte våt, inte ens när jag är jätteupphetsad. Vad ska jag göra? En sak till... Jag har upptäckt att jag har en knöl en bit upp i slidan, vad kan det vara? Kan det vara livmodertappen?

Svar

Det kan kännas att ha de första samlagen ( göra lite ont). Det är viktigt att du själv vill ha samlag, känner lust och har förtroende för din pojkvän. Förspel är viktigt för att lusten skall infinna sig så att du hinner bli våt i slidan och avslappnad. Om du blir spänd så spänns även musklerna i slidan och det går inte att genomföra samlaget för att det gör ont. Sedan behöver man inte ha samlag direkt, man kan ha petting, dvs med hjälp av en eller två fingrar i slidan, så tänjer det lite. Det du känner en bit upp i slidan är livmodertappen. Den brukar beskrivas som något som hänger ned och är mjukt.

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar